Reimer Bo og erhvervsrådet…

I går aften var jeg til generalforsamling i Ringkøbing Fjord Erhvervsråd på Westergaards Hotel i Videbæk. Trækplasteret var for mit vedkommende og i første omgang, at Reimer Bo (I ved tidligere nyhedsvært på TV-Avisen) skulle holde et indlæg af en varighed på lidt over en time. Hold k… en surrealistisk oplevelse! 

Reimer Bo lagde ud med at underholde om, at vi jyder er vildt snakkesaglige – altså når foredragsholderen er gået… 🙂 Ret sjovt med en lille provokation, som også fik virkning: Stik imod sædvane blev aftenens indlæg til noget, der kort og godt minder om mangel på indlevelse, respekt for hinanden, misforståede diskussioner og fornærmelse. Vildt underligt.

Personligt havde jeg en forventning om at få et spændende indlæg fra en mand med noget på hjerte. Min oplevelse var desværre, at jeg ikke fandt hoved eller hale i Reimer Bos budskaber. (Måske havde jeg ikke fået det rigtige høreapparat på den aften, som Reimer Bo provokerende udtrykte det over for mig – og det kan muligvis være meget rigtigt, for selv nu har jeg lidt svært ved at fatte, hvad det egentlig var, som gik galt…)

F.eks. var der synspunktet om, at DR1 (=Reimer Bo & Co) besejrede hele TV2 under mediernes dækning af efterårets valg og valgaften. Det synspunkt provokerede mig – altså i egenskab af seer – bare for vildt, for jeg oplevede, at jeg som seer tabte STORT. Efter min opfattelse var dækningen af valgaftenen på begge kanaler forfærdelig og ensformig med journalister stående ude i mørket ventende på en eller anden politiker for at høre, hvad personen følte, TOTALT ligegyldigt, kedeligt og intetsigende 🙁

Nå, men hvorfor så ikke stille et spørgsmål til manden selv om, hvorvidt han (altså Reimer Bo personligt) havde det godt med at være en del af et succeskriterium, som gik ud på følgende: Kopier TV2 100 % i kampen om at vinde seerne.

Konklusion for mig som seer: Hvorfor have 2 TV-kanaler, når seerne får den samme vare på begge kanaler? Som seer følte jeg mig snydt og undervurderet. 

Puhaaaa – det spørgsmål skulle jeg vist ikke have stillet. Svaret fra Reimer Bo var, at han havde det bare herligt – og så fik jeg ellers besked på, at jeg bare kunne slukke for fjernsynet og tænde for P1 i stedet for, for resten af Danmarks befolkning ville have fjernsyn som det, der blev lavet. (Min påstand: Måske de 50 %, men hvad med mange af de øvrige 50 %, som af måske samme grund som mig ikke får dækket mit behov?)

Fair nok – jeg tuder ikke over, at Reimer Bo giver mig et gok i nøden: Personligt har jeg for længe siden droppet TV; men et eller andet sted havde jeg – naivt viste det sig – forventet og håbet på at høre bare nogle få selvreflekterende visdomsord fra en mand, som trods alt frivilligt har valgt at sige op på DR og blive selvstændig. I min subjektive verden (og muligvis med det forkerte høreapparat) oplevede jeg ikke, at Reimer Bo formåede at distancere sig fra medieverden og denne verdens præmisser og komme os i forsamlingen i møde.

Egentligt også underligt – for min mening med mit spørgsmål var faktisk ikke at lægge op til konfrontation, men at byde op til dans, så vi kunne få et mere spændende og nuanceret indblik i pressens arbejdsbetingelser m.m. Al den gode energi, som nogle gange bare sprudler frem, når altså den rette foredragsholder og det rette publikum møder hinanden og forsøger at forstå, var slet ikke til stede denne gang.

Hvis meningen med Reimer Bos svar til mig var at lukke munden på alle os dumme jyder, så blev effekten faktisk den modsatte, for nu var der pludselig flere i forsamlingen, der begyndte at stille spørgsmål til manden. Der kan ikke være tvivl om, at manden oplevede sig forfulgt, for straks efter foredraget var han den, der stak af… Og tro mig – efter foredraget blev der altså snakket meget om Reimer Bo 😉

Hvori består så det surrealistiske er der måske en læser, der spørger? Jo, min opfattelse af Reimer Bo har altid været, at her var en modig mand, som med sin egen profil har gjort tingene på sig egen måde og ofte en provokerende måde. Han har ikke været bleg for at slagte sine ofre for åben skærm, selv om han vist i de senere år alene har vist sine kløer af og til. Når man som jeg har en sådan opfattelse, så er det altså underligt at konstatere, at han tog tingene så personligt og blev så fornærmet.

Hele forsamlingen fik så hatten passede. Fik vi ikke på et tidspunkt at vide, at vi var en flok bonderøve, som burde pakke vore fordomme ned i rygsækken og vågne op til den virkelige verden????

Ud over os bonderøve fra Ringkøbing Skjern Kommune så fik også Lars Kolind og Ny Alliance med flere kniven, og jeg fatter simpelt hen ikke, hvordan pressen kan medvirke så ukritisk til diverse karaktermord på andre dygtige mennesker for bare at skaffe flere seere her og nu…

Ellers læste jeg i dag i Ringkøbing Skjern Dagblad om foredraget, og hvis du har lyst, så kan du læse om journalistens oplevelse af Reimer Bo og os i forsamlingen her: http://www.dagbladetringskjern.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080314/DRS/870650957/1430

Kærlig hilsen

Lotte Bliddal

One thought on “Reimer Bo og erhvervsrådet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait