Begejstring, handlinger og udfordringer

Øhhhhh ups så er jeg igen blevet begejstret for noget – denne gang en så atypisk ting som indsamling af 3 millioner til Videbæk Svømmehal. En eller anden ville måske udbryde “Sig mig har du ikke andet at tage dig til?”

På Facebook har min kære kollega Allan Ohms stiftet en gruppe ved navn “Dagens Pip” og her er hvad jeg skrev på denne gruppes væg under overskriften “Begejstring” den 21. januar 2009:

Begejstring er min adgangsbillet til at handle og kaste mig ud i nye ting, som jeg absolut ikke kender resultatet af på forhånd.Inden begejstringen overtager, oplever jeg ofte en angst for det ukendte inden. Tidligere afholdt denne angst mig fra at handle; men nu er jeg ved at få lært processen godt at kende. Altså viser det sig for mig nu ofte, at jeg skal have lidt ondt i maven og den usikre fornemmelse, førend jeg ved, at nu er jeg ved at være det sted, hvor det gælder om at handle.

Når beslutningen er truffet, så bobler begejstringen over, og så mærker jeg virkeligt, at jeg lever.

Mit begejstringsflip er lige nu redning af Videbæk Svømmehal. Ringkøbing-Skjern Kommune har meddelt, at svømmehallen bliver lukket, med mindre vi finder 3 millioner kroner.

Da jeg blev spurgt, om jeg ville være en ud af 16 personer i en styregruppe, sagde jeg efter nogen betænkningstid (og ondt i maven på grund af en masse fnidder fnadder i byen omkring en stor tilbygning i hallen på 17 millioner – som ifølge mange af borgerne var unødvendigt og en af årsagerne til centrets dårlige økonomi) ja tak.

Så nu har jeg fået udarbejdet strategioplæg, inviationer, FAQ´er og meget andet. Jeg er med andre ord begejstret og tænkte, at jeg ville dele det med jer andre.”

Her til aften har jeg nu forsøgt mig med et læserbrev til Ringkøbing Skjern Dagblad i håb om, at læserbrevet kan være med til at skabe en medejerskabsfølelse over for svømmehallen.

Mit læserbrev lyder som følger:

“Nu skal vi give den gas 

Videbæk skal indsamle 3 mio. kr., hvis Videbæk også i fremtiden skal have en svømmehal i byen til gavn for babyer, børn, unge, familier, pensionister, tilflyttere, konkurrencesvømmere, skoler, erhvervsvirksomheder og mange andre. 

Hvis jeg skal være helt ærlig, så gjorde tanken om indsamling af penge til Videbæk Idræts- og Fritidscenter mig oprindeligt irriteret og arrig. Hvorfor nu det? Jo, fordi der jo ikke har været ret meget andet end ævl og kævl i alle mulige kredse i både byen og uden for byen i nu flere år. Driften af og investeringerne i Videbæk Idræts- og Fritidscenter var alt andet lige en historie, der indeholdt det hele: påståede politiske studehandler, påstået konkurrenceforvridning, nyt kommercielt motionscenter, krigstilstande med den forrige halinspektør og meget andet.  Vi kender sikkert alle sammen disse historier og kun alt for godt. Og selv om vi rationelt hele tiden har vidst, at vi skulle videre på et tidspunkt, så vil jeg gerne være den første til at indrømme, at jeg personligt har haft rigtigt svært ved at lægge fortiden bag mig. Måske er der andre som mig, som fortsat tænker de samme ting?

Årsagen til dette læserbrev skal derfor findes i det faktum, at det faktisk er lykkedes mig at blive helt vildt begejstret for denne indsamling. Jeg elsker tanken om, at de penge, som vi rent faktisk får samlet ind på et tidspunkt skal gå til renovering og fornyelse af svømmehallen og dermed intet andet. Det gør lige pludseligt alt så såre simpelt.

Nu behøver jeg altså blot spørge mig selv: Er jeg interesseret i at bevare en svømmehal i byen eller ej? Synes jeg, at det er vigtigt for byen, mig selv og mine børn, at der er en svømmehal i Videbæk? Hvis svaret på de 2 spørgsmål er et ”Ja”, så er der i min verden ikke længere nogen undskyldning for ikke at handle på det, som jeg tror på.

`Viden er at handle´ er et af mine yndlingscitater. Jeg har derfor valgt at tage min del af ansvaret for (sammen med 15 andre begejstrede mennesker i Videbæk), at vi nu vil gøre, hvad vi kan for at få gjort denne indsamling til en succes. Vi skal simpelt hen vise, at vi i Videbæk er lige så dygtige, som de fantastiske mennesker i Spjald, som formåede at samle rigtig mange penge ind til centret dér. Hatten af for Spjald – jeg sender de største respektpoint til jer. I er store forbilleder for os i Videbæk.

Hvis du gerne vil have mine argumenter for, hvorfor jeg nu har valgt at støtte indsamlingen som privatperson, så går de i denne retning:

  • Mine forældre meldte mig til svømning som barn, og det resulterede i, at både min søster og jeg kunne svømme og springe fra 5 meter tårnet, inden vi startede i børnehaveklassen
  • Jeg tilbragte næsten hver onsdag aften i bassinet og sendte lange blikke efter de ældre og lækre drenge – hvor mange af os i Videbæk har mon ikke fundet en kæreste, én at beundre eller flirte med i Videbæk Svømmehal som ung?
  • Jeg elskede med andre ord svømmehallen i Videbæk som barn og ung, og de muligheder, jeg havde dengang, skal mine 3 drenge og alle andre børn og unge også have i fremtiden, hvis det altså var op til mig alene.

Nu taler jeg som bekendt ikke kun som privatperson, men også som medejer af Advokatfirmaet Johansen & Bliddal i Videbæk by. Mine argumenter for at støtte indsamlingen som virksomhedsejer går derfor i denne retning:

  • Jeg tror på, at en lækker svømmehal i Videbæk sammen med vor nye skole kan være med til at trække tilflyttere og dermed medarbejdere til området
  • Jeg tror på, at min støtte ved indsamlingen er med til at give min virksomhed en social profil, et image og et godt omdømme blandt byens borgere og blandt mine egne medarbejdere
  • Jeg tror på, at min støtte til projektet viser, at jeg lever op til mit ønske om at drive en værdibaseret forretning, hvor min virksomhed har en mening, som ligger ud over det at tjene penge, og hvor jeg viser, at min virksomhed engagerer sig i lokalområdet
  • Jeg tror oprigtigt på, at jeg her får en lejlighed til – sammen med mine øvrige erhvervskollegaer i byen – at vise, at vi i erhvervslivet er i stand til at støtte op om en fælles sag, som flest mulige borgere i vort nærområde kommer til at få gavn af
  • Jeg tror på, at jeg med mit bidrag er med til at signalere, at min virksomhed ønsker udvikling for byen i stedet for afvikling
  • Jeg tror på, at der er en stor og spændende udfordring i at trodse finanskriser og i stedet for være med til at skabe en fælles og positiv historie om Videbæk

Jeg håber, at mit læserbrev har givet anledning til overvejelser, og at du nu gør dig dine egne tanker om, hvorvidt også du vil støtte den kommende indsamling og være med til at bevare svømmeglæden i Videbæk.

Til slut kan jeg oplyse, at der på Facebook er oprettet en gruppe, som hedder `Svømmeglæde i Videbæk´, hvor du vil kunne læse meget mere om projektet og stille spørgsmål, som vi i styregruppen vil gøre vort bedste for at besvare.”

 

Så hvis du har interesse i redningen af Videbæk Svømmehal, så skal du være mere end velkommen i vor gruppe på Facebook 🙂

 

Kærlig hilsen

Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait