“Man går i gang – og lige pludselig er man færdig”

Dag 2 i mit eksperiment har været interessant. Jeg vågnede faktisk allerede kl. 6.30 med “grus” i øjneneen grundet for lidt søvn, men denne morgen med en optimistisk følelse. Hold da op, der er jo allerede tale om et fremskridt, der vil noget. Indrømmes må det også: den nagende tvivl var der fortsat. Det er mandag, og jeg skal på arbejde, og så har jeg også dette projekt… Hjæææælp.

Fortrøstningsfuld er vist det ord, som bedst beskriver min dag og aften. Aftenens handling – efter ungerne var smidt i seng – gik på, at jeg skulle lave en pressemeddelelse omkring min færdiggørelse af uddannelsen som konfliktmægler (mediator). Det er da åndssvagt at bruge 30.000 kr. på en efteruddannelse og så ikke gøre noget for at sælge mine nyindkøbte og tilegnede kompetencer, er det ikke?

Efter at være kommet hjem fra arbejde begyndte mine tanker dog at miste fokus. Vejret var godt, ungerne søde, venner på besøg, og Martin kom senere hjem end normalt. Måske jeg skulle skifte min planlagte handling ud med en anden? Måske det kunne være sjovt at lave en planche med en oversigt over eksperimentets 56 dage med mulighed for at anføre handlinger, gode råd, erfaringer og følelser? Ja, selvfølgelig – rigtig god idé. Heldigvis brød min kloge mand ind i min redegørelsesproces, og vi blev enige om, at jeg skulle bruge minimum 1 time på den handling, jeg havde sat mig for først. Så når jeg, hvad jeg når. Hans budskab var kort og godt: “Du går i gang med noget – og lige pludselig er du færdig.” Med andre ord hvis jeg først går i gang med noget, så arbejder jeg typisk mere end den planlagte ene time og bliver færdig. Og bliver jeg ikke færdig, så arbejder jeg da bare videre i morgen i 1 time. Hvor totalt befriende og OVERSKUELIGT.

Altså spurgte jeg drengene efter aftensmaden, om de ville være med til at lave en planche, og inden jeg fik set mig om, sad vi alle 4 på gulvet og tegnede, klippede og klistrede. Hyggeligt. Det tog 20 minutter, og nu har jeg den fineste dokumentationsplanche i allerbedste hjemmelavede lean-stil. Tænk engang – jeg fik også trænet!! Og jeg fik lavet min pressemeddelelse, og jeg fik delt samme med mine medkursister på vort intranet, så de – hvis de altså har lyst – kan gøre brug af denne også. Prøv lige at spørge om jeg har det fedt med at overleve dag 2 også?

Her sidder jeg så nu og sammenfatter dagens begivenheder. Sikkert ikke så interessant for dig som læser – der kommer med 100 % sikkerhed mere gang i underholdningen, når jeg kommer til kriserne, tudeturene og punktet, hvor jeg giver op og giver miilionøsepigerne skylden for alle dårligdomme på denne jord!!!

Klokken er mange, så mit indlæg i dag bliver ikke langt. Dog finder jeg det tankevækkende, at projektet indtil nu ser ud til at give mig overskud, lyst til at skabe og hyggelige stunder med ungerne. For ikke at nævne interessante samtaler med min ægtefælle og reflektioner over mine forsøg på at kaste mig over overspringshandlinger i stedet for det væsentlige. Hvilket minder mig om sætningen: “Gør det svære og få et let liv. Gør det lette og få et svært liv.”

Nyt vil følge i morgen.

Kærlig hilsen
Lotte

2 thoughts on ““Man går i gang – og lige pludselig er man færdig”

 1. Kaere Lotte,
  du traenger vist til at laese 4 timers arbejdsuge igen ;o)
  Du knokler jo enden ud af bukserne. Jeg glaeder mig meget til at se dig i 2012 paa Filippinerne, og saa skal du igang med kurset, at slappe af og give dig selv tid til at nyde livet og de dejlige oejeblikke i nuet.
  Hvis I kommer i februar, saa kan du jo ogsaa lige proeve en saeson med Dragon Boat… haardt men super dejlig social traening, som du helt sikkert ville nyde.
  Pas rigtigt godt paa dig selv, og du er altid velkommen inden 2012, hvis du traenger til en hvilepause.
  Pas godt paa dig selv, jeg elsker dig, og vil noedig miste dig, pga. at du, som du selv skriver, nogle gange har lyst til at tage strikken, men jeg vil heller ikke miste dig pga. en for tidlig sygdom grundet stress. Nyd livet, du har kun et, lev det lykkeligt, og taenk ikke saa meget over hvad andre taenker om maaden du lever det paa.
  1000 knus og varme tanker, Helle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fatal error: Uncaught ValueError: Unknown format specifier "C" in /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('