Hvilken vej til passiv indkomst kan og vil man vælge?

Som nævnt i gårsdagens indlæg har jeg læst Millionøsemetoden færdig, og bogen opfordrer læseren til at tænke i flere indkomstmuligheder. Den aktive indkomst svarer til køb af tid, og det er ved at gå på arbejde hver dag fra f.eks. 8-16, at vi gør os berettiget til vor månedsløn. Er vi ikke på arbejde, tjener vi ingen penge. Rådet er derfor, at vi også begynder at tænke i passiv indkomst, for så vil vi blive belønnet for vore resultater i stedet for vor tid – groft sagt.

Passiv indkomst kommer f.eks. på tale, når vi vælger at investere i aktier eller obligationer. Kurserne kan stige, vi vil få udbetalt udbytte, hvis selskabet går godt, og hvis vi engang sælger, så kan vi være heldige og få en højere pris for aktierne end vi gav. Vi kan også købe fast ejendom, sætte ejendommen i stand og leje den ud, så udgifterne på ejendommen bliver dækket og igen – hvis vi er heldige – kan vi tjene penge, når vi engang sælger ejendommen igen.

Vi kan også få en god idé, tage patent på denne og dernæst sælge vor opfindelse til en anden mod at få royalty. At skrive en bog og modtage et beløb pr. solgt enhed er også et eksempel på passiv indkomst, som vi kunne overveje. Vi skal i alle tilfælde være aktive i en periode (formentlig MEGA aktive); men når arbejdet er gjort, så kan vi være heldige at få adgang til den passive indkomst og dermed belønningen for vore anstrengelser.

En anden mulighed kan være at producere en film om et eller andet genialt, som folk gerne vil lære, se, nyde eller grine af, og så tjene penge på dette salg. Charlotte Birkow og hendes “Balder af stål”-træningsfilm er et godt eksempel herpå.
Måske kan vi også være så heldige, at vi kan finde et eller andet genialt produkt, sælge dette over nettet, og når salget er godt i gang, så kunne vi tage skridtet og f.eks. outsource det tidsrøvende til andre og ad den vej få adgang til passiv indkomst på sigt – og altså efter at vi højst sandsynligt har knoklet røven ud af bukserne på webshoppen i en længere periode.

Eksemplerne på passiv indkomst er faktisk mange. Måske er du musikalsk (det er jeg ikke, så det er ikke her, jeg vil lægge min energi), og hvis du skriver en kanon sang eller melodi, så vil du få penge hver gang sangen spilles i radioen. Hvad med at finde på et TV-koncept – hvis det er genialt, kan du sikkert sælge konceptet til helt vild mange lande osv.

Budskabet er kort og godt, at vi bør tænke i flere muligheder, altså både og. BÅDE aktiv indkomst OG passiv indkomst, og hvis vi vitterligt er modige og smarte, så bør vi fremover lægge mest energi i at skabe os en passiv indkomst på sigt.

Som bekendt er jeg nu lidt over halvvejs med mit 8-ugers projekt (jeg befinder mig på 5. dag i uge 5) og ud over mine små eksperimenter så som at få en ny frisure og nye sko (jo – det er store og alvorlige ting, jeg har gang i her), så vil jeg i uge 6, 7 og 8 se, om jeg kan få rettet mit fokus hen imod passiv-indkomst-aktiviteter… Hvor spændende og udfordrende for en morakker som mig…

Who knows – måske forsøger jeg at skrive en bog (aaaarg – hvor totalt uoverskueligt OG grænseoverskridende!!!!!!!), køber en aktie (lukker øjnene og sætter mine fede fingre på Børsens aktieoversigt…), starter en webshop (må så finde et produkt, som man ikke kan leve uden), gør en opfindelse (tjaaaaa – hvor svært kan det være, tænkte hun og kom i tanke om, at hun og manden fortsat afdrager på den gæld på oprindeligt 750.000 kr., som opstod efter at have søgt patent på et produkt, som galningene her i huset var de eneste, der kunne se det geniale i) laver en DVD med et eller andet overfedt koncept (det må da være forholdsvist nemt at gå til – bortset fra, at jeg ikke lige har kompetencerne til at filme noget som helst i genkendelig format…), investerer i fast ejendom (må overveje at få det hus i Sverige gjort færdig, så vi kan leje ud…) eller noget helt andet.

Jo – mon ikke, at jeg får nok at se til i de sidste uger af mit projekt?

Og hov forresten. Jeg må da lige fortælle, at jeg i dag har jeg haft besøg af TV Midt Vest, som gerne ville have min kommentar til mediestormen omkring politidirektørens modtagelse af billetter til diverse koncerter fra Messecenter Herning. Jeg håber godt nok, at Georg Sørensen fra Messecenter Herning så det pågældende indslag, så også jeg begynder at modtage diverse gratisbilletter 😉

Du kan se indslaget her (Og ja, ofte får man ikke andet sjov, end det man selv finder på – var da overbevist om, at filmfolkene ville klippe min afsluttende bemærkning ud…)

På gensyn i morgen.

Kærlig hilsen
Lotte

2 thoughts on “Hvilken vej til passiv indkomst kan og vil man vælge?

 1. Lotte, hvor er du henne??????????
  Er du travl med at skabe passiv indkomst?
  God og nydsom fredag, kh Mie

 2. Jamen søde Mie – du har da bare fuldstændig ret: Jeg har da totalt travlt med at skabe passiv indkomst 😉

  … og det betyder naturligvis, at det ikke lige er min blog, der har mit fokus lige nu – men mon ikke det kommer igen, når jeg er kommet lidt længere med mine projekter?

  Også god og nydsom fredag til dig.

  Kh
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fatal error: Uncaught ValueError: Unknown format specifier "C" in /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('