Disciplinens To Timer: Fra advokat-arbejde til munke-træning (Klumme)

I en verden af møder, retssale og mange forskellige slags sager har jeg fundet et uventet frirum: Munke-træning også kaldet Shaolin-træning.

Det er ikke en hemmelighed, at et af målene med at indføre 4-dages-arbejdsuge i mit advokathus var at få tid til andre ting end arbejde. Det har ikke været let, og det er endnu ikke lykkedes mig at komme i mål. Prisen for meget arbejde er min tid, og 2024 skal være året, hvor jeg lærer at finde den berømte balance, så jeg får mere tid til andre ting i livet.

For at opnå en vellykket 4-dages-arbejdsuge, er mit personlige og overordnede mål for 2024 at forbedre min evne til at uddelegere – en evne, jeg indrømmer at være temmelig dårlig til at mestre.

Nu satser jeg på, at jeg har mødt en game-changer. Lige som mange andre i Danmark så jeg `Shaolin´ på TV2, hvor nogle kendte personer rejser til et Shaolin-kloster i Sydkorea for at træne, meditere og lære om grund-filosofien inden for buddhismen.

Fra jeg så det første afsnit, blev jeg grebet af den hellige ild, og på Youtube fandt jeg et morgentræningsprogram på 1 time, som jeg kastede mig over og begyndte at træne efter fra kl. 6-7 hver morgen fra mandag til lørdag. Hvilken totalt uventet indsigt i et uventet øjeblik. Mig som munke-aspirant i munke-tøj – den havde jeg ikke set komme.

Efter tre uger med morgenprogrammet begyndte jeg at føle mig anderledes – stærkere, mere centreret og forbavsende glad og klar. Det slog mig, at den disciplin og ro, jeg fandt her, måske være anvendelig i mit arbejdsliv. Kunsten at delegere kræver i den grad tid, disciplin og ro.

Siden mandag den 4. februar 2024 er jeg stået op hver morgen klokken seks, og har iført mig mit træningstøj og er gået ind i stuen, hvor jeg træner i mørke. Det er en fornøjelse – hvilken overraskelse. Jeg har nu investeret og forpligtet mig på et års træningsprogram og i op til to timer om dagen, seks dage om ugen. Mine ambitioner har i hvert fald aldrig fejlet noget, hvis nogen skulle være i tvivl. Øvelserne er en blanding af vejrtrækningsøvelser, meditation, fysisk træning, teori og praktik.

Bivirkningen ved min begejstring er den sædvanlige: Jeg ævler og bævler om munke-træning, og jeg anbefaler programmet til alle, som gider at lytte til mig. Om et år satser jeg på at blive en Kung Fu-Ninja a la mit store idol: Trinity fra Matrix. Det kommer ikke som nogen overraskelse for min familie. De kender til mit storhedsvanvid, når jeg bliver ramt.

Og en har vel lov at drømme.

— 000 —

Bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern lørdag den 13. april 2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait