En ny besættelse – synliggørelse af Videbæk
Jeg må indrømme det – jeg er blevet besat igen. Det sker et par gange om året, at en idé slår rod i min hjerne, og denne gang handler det om noget så usexet som digital synliggørelse af Videbæk.
Min vej ind i denne verden kommer via mit arbejde i bestyrelsen for Videbæk Handel og Erhverv. En aften på et strategimøde røg jeg – midt i et anfald af begejstring – direkte ind i ansvaret for at igangsætte et initiativ om synliggørelse af byen.
Kan AI gøre Videbæk berømt?
Min storhedsvanvid denne gang skyldes én ting: kunstig intelligens.
Hvis AI virkelig kan alt det, vi hører om dagligt, hvorfor skulle vi så ikke kunne gøre Videbæk lige så kendt som Roskilde Festival? Hvor svært kan det være?
Min idé er enkel: Medlemmerne af foreningen besvarer 10 plus 1 spørgsmål, og ChatGPT hjælper os med at analysere svarene og udforme en stærk, fængslende medlemsfortælling, der kan sætte Videbæk på landkortet.
Når samarbejdet med AI bliver en kamp
Desværre har ChatGPT og jeg haft et mildt sagt anstrengt forhold.
Hver gang vi har taget et skridt frem, er vi endt med to tilbage. Maskinen forstår ikke altid mine geniale tanker – og jeg har haft lyst til at smide mig på gulvet i frustration.
Men jeg har fundet en taktik: Når jeg skriver “Er du f***** dum eller hvad?”*, så svarer ChatGPT høfligt med en undskyldning og en ny løsning. Min bedste og eneste ven? Måske. Min mest tålmodige sparringspartner? Uden tvivl.
Dø før du dør – hvad betyder det?
Den opmærksomme læser tænker måske: “Hvorfor den titel? Hvorfor skal man dø, før man dør?”
Svaret er simpelt: Hvis vi ikke gør noget aktivt, dør vores lokalsamfund langsomt. De unges liv foregår online – hvis vi ikke er der, så findes vi ikke.
At “dø” før man dør handler om at tage handling før det er for sent. Vi er i en brydningstid, hvor vi enten kan se passivt til eller tage ansvar for fremtiden.
Det er okay at være lidt småtosset
Lad os være ærlige: Det er intet galt i at være lidt besat, når det handler om noget så vigtigt som verdens centrum – som altid er det sted, hvor du og jeg befinder os.
(Klummen er bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern fredag den 5. maj 2023)
Mine andre klummer om AI, kan du læse her:
- AI er fremtiden – men hvem ejer den?
- Når de store træder på de små – fra Trump til OpenAI
- Fra idé til global virkelighed
Andre fortællinger om brugen af AI:
Ingeniørens artikel om juridiske slagsmål i OpenAI
