Foredrag og budskaber

For ca. 5 måneder siden blev jeg kontaktet af Lisa Poulsen, som er en af de mange ildsjæle fra Augustapatruljen i Videbæk inden for spejderorganisationen. Hun spurgte mig, om jeg ikke havde lyst til at komme og holde et foredrag ud fra emnet `Piger kan…´ – meningen var, at jeg kunne fortælle lidt om mig selv, og om det at være selvstændig advokat, mor til 3 livlige drenge og aktiv sportsudøver.

 

Jeg sagde straks ja, for jeg oplever, at jeg har noget på hjerte – og det at skulle forholde sig til mig selv og fortælle om, hvad jeg har gang i, var en udfordring, jeg ikke kunne og ville sige nej til i situationen for 5 måneder siden.

Efter nogen tid fik jeg et pænt brev fra spejderne, hvor jeg kunne læse lidt mere om, hvilke emner jeg eventuelt kunne komme ind på, nemlig

 

·         Konsekvenserne af at have et job der kræver megen tid

·         Hvilke kampe har jeg måttet kæmpe for at nå min position?

·         Karriere og børn

·         Vil manden overtage dele af `kvinderollen´?

·         Hvorfor får nogle succes i arbejdslivet og andre ikke?

 

Egentlig et ret spændende oplæg fra Augusta-patruljen, og hvis det ikke lige havde været fordi, at det var mig selv, der skulle holde foredraget, så kunne jeg måske selv have trodset håndboldkamp, kickboksetræning, godnatlæsning m.m. og valgt at bevæge mig ud i spejderhytten for at høre nærmere.

 

I går, torsdag den 17. januar kl. 18.50 oprandt aftenen og jeg befandt mig i spejderhytten i Videbæk. Et par og 30 kvinder havde fravalgt en (vist nok?) spændende håndboldkamp i fjernsynet, og truffet et bevidst valg om at tilbringe aftenen sammen med pigespejderne og mig 😉 (Nu skal det altså også lige nævnes, at Herning Folkeblad, den lokale ugeavis og Ringkøbing-Skjern Dagblad havde været rigtig flinke til at bringe Augusta-patruljens annoncering af aftenens program, så en stor tak til pressen – det ville jo have været synd for spejderpigerne og mig, hvis de eneste deltagere havde været min mor og svigermor… ;-))

 

Aftenens program havde faktisk givet anledning til mange tanker om, hvordan jeg kunne konstruere et indlæg på en måde, hvor jeg fik mulighed for at illustrere nogle af mine arbejdsmetoder – en af mine kæpheste er, at vi selv vælger vor sindstilstand og selv skal tage ansvar for, at vi udvikler os. Mere konkret ville jeg forsøge at vise alle de fremmødte, at begejstring, motivation og positive vibrationer er en sindstilstand, som vi alle kan træde ind og ud af og drage fordel af efter forgodtbefindende.

 

Min dialog med de fremmødte varede over 2 timer, og jeg havde en rigtig god oplevelse af aftenens forløb og af de mange ildsjæle, som havde valgt at tilbringe nogle timer i selskab med mig. Jeg blev hurtigt bevidst om, at jeg – måske for første gang i mit liv – befandt mig i et selskab, hvor alle deltagere var meget bevidste om deres køn og om de kampe, de selv har måttet kæmpe i livet. Den bevidsthed skabte plads til dialog, dynamik og gode budskaber – jeg blev i hvert fald klogere og fik nogle guldkorn med mig hjem, som jeg kan bruge i mit virke fremover. Det var det hele værd J.

 

Tak til kvinderne i Augusta-patruljen for et flot arrangement og en rigtig god evne til at få folk til at føle sig utroligt meget velkommen (hjemmebagte kager og varm kaffe med mælk krydret med smil, øjenkontakt, faste håndtryk og holdninger er altid et hit hos mig). Også tak for blomsterne og det flotte spejder-silketørklæde – om et par timer vil jeg tage det om hovedet og gå på arbejde – et rigtigt godt minde og endnu et positivt `billede´ på en spændende aften.

 

Hvis der er læsere, som er friske på en kommentar, så skal I være hjertens velkomne til at smide et indlæg ind på bloggen her. Kig oppe i menu-linien under `FAQ´ – her er en vejledning i, hvordan I kommer i gang.

 

Kærlige hilsner

fra Lotte

 

 

 

Den 22. januar 2008 havde vor lokale ugeavis en artikel om foredraget. Journalist Astrid J. Vestergaard har copyright til artiklen, men på min forespørgsel har Astrid og ledelsen hos Videbæk Spjald Avis givet mig tilladelse til at offentliggøre artiklen på denne blog. Tak til Astrid og Videbæk Bogtrykkeri 🙂

 

Læs mere her: Astrid J. Vestergaards artikel om foredraget `Piger kan…´ af 22. januar 2008

One thought on “Foredrag og budskaber

  1. Den 22. januar 2008 havde vor lokale ugeavis en artikel om foredraget. Så I alle har mulighed for at læse mere om, hvad det gik ud på, så har journalist Astrid J. Vestergaard på min forespørgsel givet mig tilladelse til at offentliggøre artiklen på denne blog.

    Tak til Astrid og Videbæk Bogtrykkeri 🙂

    Du kan finde artiklen oppe i mit hovedindlæg allernederst, da jeg desværre ikke kan uploade ting i kommentarerne.

    Kærlig hilsen
    Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait