Advokater og dirigentrollen

I går var der generalforsamling i Videbæk Handel og Erhverv på Westergaards Hotel i Videbæk. Byens første og super-dygtige bychef, Ulla Fløe Andersen, havde spurgt mig, om jeg ville hjælpe ved at påtage mig rollen som dirigent i år, da Leif Lysgaard fra 10-4, som gennem mange år har haft det betroede hverv, ikke var i stand til at påtage sig opgaven i år. 

Ca. 35 medlemmer af foreningen mødte op til generalforsamlingen. 

I løbet af aftenen kiggede borgmester Torben Nørregaard forbi og holdt et spændende indlæg om kommunens visioner. Nu ligger det i danskeres kultur, at vi bare er skide gode til at brokke os, så jeg tager simpelt hen hatten af for de byrådsmedlemmer, som fortsat står op efter kommunalreformen og klør på med krum hals… Et godt våben er humor, og det har Torben Nørregaard heldigvis fortsat.

På et tidligere tidspunkt hørte jeg fra borgmesteren om en af kommunens idéer i forbindelse med Klimakonferencen i København 2009: Man vil invitere samtlige bilmærker til Ringkøbing-Skjern Kommune med en bil hver. Her gælder det så om at se, hvem der kan køre længst på 1 liter brint – kan I forestille jer en masse biler futte rundt om fjorden og den fokus der vil være på Danmark, kommunen og miljørigtige biler? Så kunne kommunen samtidigt lave et mediestunt og fortælle alle, at i Ringkøbing-Skjern kommune bor verdens lykkeligste mennesker 🙂 Desværre var der ikke tid til at komme med bil-historien i går. Til gengæld fik vi dokumentation for, hvordan historien om, at verdens lykkeligste mennesker bor i vores kommune, var kommet ud i medierne overalt i verden…

Et emne som blev drøftet på generalforsamlingen var, at mange af os erhvervsdrivende i byen ikke er specielt gode til at fortælle de gode historier om vores virksomheder, by og om, hvad der sker her. Et tip, som vi vist alle tog til os, var historien om byrådsmedlem Bertel Jensens evne til at komme i dagbladet:

  1. Tag et billede af et eller andet eller en eller anden
  2. Send billedet på en e-mail med 2 linier til pressen
  3. Henvis til den person, som pressen kan tage kontakt til for at få historien.  

Simpelt, enkelt og smukt. Mere skal der altså ikke til. Pilene peger på os selv, for der er ingen undskyldning for ikke at gøre noget – vi kan godt tage et medansvar og gøre noget, så også Videbæk bliver mere synlig på Videbæk-siderne og vel at mærke for positive ting 🙂

Sidst på aftenen talte jeg med et nyt medlem af foreningen, en alternativ behandler, som er flyttet til Videbæk. Han har nok at se til, og han bruger ingen penge på reklamer. Hvorfor? Fordi det ikke er nødvendigt – han leverer den vare, som kunden forventer og mere til. Resultat? Kunden overtager herefter PR og markedsføringsfunktionen via god gammeldags mund til øre-metode. Og tænk engang – der er tale om en positiv historie, som folk frivilligt fortæller videre.

Måske kunne vi ved at rose vor kommune og by over for vore venner, kollegaer, samarbejdspartnere m.m. få folk til at flytte til området – hvem vil ikke gerne bosætte sig i et område, hvor verdens lykkeligste mennesker bor 🙂

Nå, ja hov – hvordan gik det så egentlig med dirigentfunktionen? Den tidligere dirigents ord til mig bagefter var med et glimt i øjnene, at en af de ting, han havde taget til sig i sin rolle som dirigent gennem årene, var, at dirigenten ikke skal blande sig i debatten – og dér må jeg jo nok tilstå, at jeg har en svaghed, for jeg kan ikke holde min mund… 

Kærlig hilsen

Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait