Værdier som antagelser

I løbet af år 2007 har vi i firmaet haft et værdiprojekt. Det kan godt virke som et lidt uoverskueligt projekt, inden man går i gang. I Advokaten havde jeg læst en anmeldelse af Kolind-kuren af Lars Kolind, og jeg besluttede mig efter at have læst anmeldelsen at købe bogen. Lars Kolind får fra mig masser af respekt-point, og jeg vil tillade mig at være politisk ukorrekt og holde fast i det synspunkt, at han kunne være blevet et KÆMPE aktiv på og for Christiansborg 🙂

Tilbag til emnet: Jeg finder, at Kolind-kuren er praktisk anvendelig, og så er den ærlig på den gode måde. Med andre ord efter min gennemlæsning af bogen, bestilte jeg yderligere 4 eksemplarer til udlån blandt medarbejderne, kollegaer, kunder og andre interesserede. Medarbejderne var friske, og jeg tror, at 7 ud af 9 tyggede sig gennem bogen.

Herefter udarbejdede jeg 2 dokumenter, som blev udleveret til personalet. Der er tale om et par sider omkring værdier og dernæst et skema til udfyldelse. Medarbejderne havde herefter nogle møder, hvorefter de afleverede det endelige skema over deres forslag til firmaets værdier. Dette skema blev hængt op i kantinen, så det var synligt for alle i dagligdagen.

Vi har efterfølgende evalueret på projektet, og da mine medarbejdere er ærlige, så har jeg fået meldinger om, at de havde svært ved at forstå det udleverede materiale. Nu er den oplysning givet videre, så hvis du vil bruge nedenstående til noget, så skal du nok arbejde på at forbedre materialet.

Den endelige version af vore værdier er blevet til en liste over de ting, som vi i vort firma har valgt at tro på eller allerede troede på i forvejen. Meningen med arbejdet er nu, at hver gang vi træffer beslutninger, så skal disse beslutninger kunne retfærdiggøres under henvisning til vore trossætninger.

Interessant og spændende men altså også et projekt som kræver vedholdenhed og opmærksomhed.

Bolden er nu givet op – tag endeligt det du kan bruge til noget, tilpas det din situation og held og lykke med projektet 🙂 Kommer du frem til noget, som er endnu bedre så del det endeligt med os andre…

De konkrete værktøjer kan du hente her:

Oplæg til værdiprojekt til alle medarbejdere

Skema til udfyldelse

Den endelige version kan du finde på vores hjemmeside her.
Torsdag den 28. februar 2008:

Her er medarbejdernes skema i udfyldt stand: vaerdier

Her er de vigtige ting om vores virksomhed samlet på 1 side: de vigtige ting

God fornøjelse 🙂

Kærlig hilsen

Lotte

One thought on “Værdier som antagelser

  1. Jeg har nu fået mig taget sammen til at lægge den version af værdiskemaet, som medarbejderne udfyldte i sin tid ind på siden til inspiration.

    Dernæst har jeg lagt den side ind, som beskriver de vigtige ting i vores virksomhed. Disse ting kommer sikkert til at ændre sig hen ad vejen – pointen er, at vi er i gang 🙂

    Kærlig hilsen
    Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait