Vestjysk Lederforum og spændende indlæg

Her til aften har jeg været til et arrangement i Vestjysk Lederforum. Carsten Thygesen fra Skjern, som er en af mændene bag Skjern Håndbolds succes de seneste år, holdt et spændende indlæg for os alle. Budskaberne var enkle og forståelige, og implementeringen forudsætter blot, at vi handler radikalt anderledes, hvis vi gerne vil have sportens vindermentalitet med ind i vore virksomheder. Efter Carsten Thygesens opfattelse kan vi kort og godt vælge at gøre følgende:

  • vælg at være den, der går forrest – du er, hvad du gør og slet ikke hvad du siger (selv om vi nogle gange tror, at det forholder sig sådan)…
  • gør det samme i modgang, som du gør i medgang… (giver anledning til eftertanke og kræver en vis portion mod)
  • lad medarbejderne tage medejerskab til virksomhedens mål og delmål ved at lade dem selv fastsætte målene og delmålene i fællesskab (kræver at man tør slippe tøjlerne og se, hvor det bærer hen)
  • jubel og fejr, hver gang I når et aftalt mål eller delmål i virksomheden (klaphatte og vindersange i rundkreds skulle være et hit…)
  • fokuser på de menneskelige egenskaber frem for de faglige – det faglige niveau er lettere at ændre end de personlige egenskaber
  • og vigtigst af alt – involver dig og vær nærværende i relation til medarbejderne

Da jeg kørte hjem fra Ringkøbing her til aften slog det mig, at jeg i min 3 ugers “modgangsperiode” slet ikke har været i stand til at gøre de ting, som jeg normalt gør i mine medgangsperioder, og det vil jeg gerne lave om på i fremtiden.Hvis jeg skal overføre aftenens budskaber til noget aktuelt, så kan jeg fortælle, at vi på kontoret har haft et kæmpe oprydningsprojekt i den seneste uge. Vi har smidt papir ud i en til lejligheden bestilt container. Vore medarbejdere har virkeligt arbejdet målrettet på dette projekt, og så var der én, der fik den gode idé, at vi – når vi var færdige med projektet – hver især skulle komme med et gæt på, hvor mange kilo, vi havde fyldt i containeren. Hvert bud kostede 10 kr., som ville gå til den person, som kom nærmest. Vinderen skulle så til gengæld give kage til kaffen. Skide god idé – vi fik alle gættet. Jeg gættede vist på 2.775 kg, og jeg var så heldig at komme tættest på med en margin på 70 kg.Hvad skete der så? Ja, jeg havde da travlt med at passe mit arbejde, så der blev ingen kage til kaffen. Og så er det, at jeg hører Carsten Thygesens indlæg her til aften, og hvad er det så lige, at jeg skal gøre i morgen? Jo, jeg skal sammen med mine medarbejdere FEJRE, at vi har afsluttet vort oprydningsprojekt og nået vores mål om oprydning af kontoret inden for den aftalte tidsfrist på 1 uge. Der er da tale om en succes og et målbart resultat, og så skal det da fejres 🙂Med andre ord: Tak til Carsten Thygesen – du har været i stand til at give mig et velfortjent spark bagi, hvilket forhåbentligt kommer mine medarbejdere, virksomheden og vore kunder til gavn fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fatal error: Uncaught ValueError: Unknown format specifier "C" in /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('