Dygtige medarbejdere – hvordan fastholdes disse?

I januar holdt vi som bekendt medarbejderudviklingssamtaler. Medarbejderne blev opfordret til at fortælle deres egen historie om, hvordan de oplevede fornyelsesprocessen i virksomheden. En af mine dygtige medarbejdere, Ida, lavede en rigtig god historie om forløbet, som jeg gerne vil dele med jer.

Jeg er rigtig glad for Idas historie, for den viser nemlig, hvor langt vi kan komme, hvis vi i ledelsen rent faktisk lytter til vore medarbejdere og dernæst handler på baggrund af medarbejdernes råd (eller kald det blot opråb i Idas eksempel). Hold da helt op – det ville simpelt hen have været SÅ tragisk, hvis Ida – i frustration over, at vi i ledelsen ikke viste handlekraft og tog hendes vurderinger seriøst – havde søgt en anden stilling.

Du kan læse Idas historie her:

Hjælp mig – fjern min ost

Vil du læse de spørgsmål, som blev udleveret til medarbejderne ved MUS-samtalerne, så kan du hente dem her – brug dem endeligt og tilpas dem, så de passer til din virksomhed:

Spørgsmål til MUS-samtalerne 2008

Min konklusion:

En forudsætning for fastholdelse af medarbejdere går efter min opfattelse via medindflydelse og medansvar. Jeg tror på, at disse forhold også skaber arbejdsglæde. Oplevelsen af at være med til at gøre en forskel blandt kollegaer og chefer er en væsentlig faktor og formentlig mere væsentlig end løn og andre personalegoder…

Er du enig eller hvad?

Kærlig hilsen

Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait