Kodeord Faster Andelskasse

Onsdag den 28. maj 2008 holdt jeg foredrag i Hangaards Have på foranledning af Faster Andelskasse, http://www.faster-andelskasse.dk/, som havde spurgt mig, om jeg ville komme og fortælle om den nye arvelov, de nye begunstigelsesregler og testamente (gaaab tænker I sikkert)… Bare læs videre – der venter jer et par overraskelser…

For ikke at falde i søvn havde de dygtige medarbejdere i Faster Andelskasse fået den idé, at arrangementet skulle starte med en gåtur i Hangaards Have. Dernæst skulle jeg være på med mit indlæg i en time, og til sidst ville der være en 3 retters menu tilberedt på grill af Bent Gråkjær fra Westergaards Hotel i Videbæk, http://www.westergaards-hotel.dk/.

Jeg var så heldig, at 2 af mine medarbejdere, nemlig Heidi og Randi, viste interesse for dette projekt. Inden foredraget  lavede vi aktuelle pjecer rettet mod henholdsvis samlevende, ægtefæller og enlige. Vi valgte i fællesskab at bygge foredraget op som en tale direkte til de relevante kundegrupper: de der allerede har oprettet et testamente, de der ikke har, de der er ægtefæller, de der er samlevende, de der er enlige osv. Hvad skal hver enkel gruppe tænke på? På den måde skulle foredraget gerne blive relevant og givende for hver enkel kunde.

Ideen var tillige, at alle kunder, som måtte vise interesse for at få lavet dokumenterne, skulle have en gave i form af de 3 pjecer, som ville blive pakket ind sammen med en USB nøgle, i fint papir og med gavebånd.

Resultat:

Vi sprængte en bombe på mødet – det var en del af eksperimentet: Hvis de fremmødte kunder valgte at få lavet dokumenterne hos os i juni måned 2008, og hvis de brugte kodenavn “Faster Andelskasse”, når de ringede til os bagefter, så ville de få ret til at strege saldoen på fakturaen ud og indbetale det beløb, som de måtte mene, var rimeligt for vor ydelse. – Dette tilbud gjaldt både i nedadgående retning men naturligvis også i opadgående – kunderne måtte altså også gerne betale mere, hvis de mente, at vi havde gjort vores arbejde ud over alle forventninger.

Det har simpelt hen bare været det sjoveste og vildeste eksperiment, og om ikke andet så er det nu en god  historie, som jeg kan dele med mine læsere, hvilket hermed er gjort.  smiley

Nedenstående er den film, som min dygtige sekretær, Ida, har forsøgt at redigere:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=0Cc71PwNzVo]

For et større format klik her:

http://www.youtube.com/v/0Cc71PwNzVo

Nu er vi som bekendt i juni måned, og det bliver spændende at konstatere, om mine medarbejdere får mere end nok at se til, og om vi overhovedet får betaling for vort arbejde. 

… og ja, I har ret – jeg lærer en hel del af at se mit uredigerede timelange foredrag… Nu ved jeg, hvad jeg kan gøre bedre fremover, og hvad der absolut ikke virker 🙂

Jeg lover at vende tilbage med en konklusion på dette spændende eksperiment.

Til orientering kan det oplyses, at succeskriterierne for dette eksperiment var følgende:

 1. Det skal være anderledes og underholdende
 2. Potentielle kunder skal have en gave (3 pjecer og en USB-nøgle pænt pakket ind)
 3. Vi ser gerne, at halvdelen af de 68 deltagere får lavet et testamente (dvs. 17 henvendelser, da mange jo var enten samlevende eller ægtefæller)
 4. 3 ud af 4 skal gerne betale det, som vi forlanger
 5. 1 kunde skal betale bare lidt mere end, hvad vi har forlangt 🙂
 6. … hvis projektet på bundlinien giver underskud, så har vi om ikke andet været modige mus på jagt i labyrinten efter ny ost, og vi har trods alt gjort og forsøgt noget ret anderledes (forvirrer denne sætning dig, så læs endeligt mere her: https://lotte-bliddal.dk/2008/01/06/medarbejderudviklingssamtaler-og-ost/ 

Andelskassen har lavet et resume af arrangementet på deres hjemmeside, og det kan du se her:

http://www.faster-andelskasse.dk/kundeinformation/kunde_aften_i_det_gronne.html 

Kærlig hilsen

Lotte

3 thoughts on “Kodeord Faster Andelskasse

 1. Hej Lotte

  Tillykke med et vellykket “eksperiment”. Jeg kan specielt godt lide dit pkt. 6 under succeskriterier – du fortæller dermed, at det er vigtigere at “gøre forsøget” end “intet at gøre”!

  Evnen til at tænke anderledes – og ikke mindst turde udføre dette – er en unik egenskab. Det minder mig lidt om en filosofien bag Ulrik Vilbeks træningsmetoder for sine håndboldspillere (= medarbejdere). Han har under træningen uddelt point til spillerne efter følgende scala: Hvis du ikke prøver = 0 point. Hvis du prøver, men ikke lykkes = 1 point. Hvis du prøver og lykkes = 2 point.

  Derfor godt gået…

  Med venlig hilsen

  Mogens Olesen

 2. Kære Mogens

  Tak for dine reflekterende kommentarer – håber at du bliver inspireret til at prøve nogle spændende ting, og du siger bare til, hvis jeg kan hjælpe med noget 🙂

  P.S. Jeg må da se at få læst Ulrik Wilbeks bog…

  Kærlig hilsen
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait