Vindere GØR noget – tabere finder på undskyldninger

Jeg har her til morgen lavet et læserbrev, som jeg har sendt til Videbæk-Spjald Ugepost, Herning Folkeblad og til Ringkøbing-Skjern Dagblad. Da jeg jo ikke kan vide, om der overhovedet er nogen, som gider indrykke mit læserbrev, så kan jeg jo lige så godt offentliggøre mine tanker her: 

 

“Projekt renovering og bevarelse af Videbæk Svømmehal nærmer sig sin afslutning, og der har været tale om et for mit vedkommende 4 ½ måneders interessant, udfordrende og lærerigt forløb. Jeg har besøgt mange erhvervsvirksomheder, og jeg har siddet i en styregruppe med spændende og imødekommende mennesker.

 

I dag, den 3. maj 2009, konstaterer jeg ved et besøg på www.svømmeglæde.dk, at indsamlingsbarometeret står på 900.000 kr. Der er altså fortsat lang vej til målet på de 3 millioner kr., og indsamlingen stopper allerede den 15. maj. Dette faktum giver mig anledning til at reflektere her på falderebet:

 

Nu er jeg generelt optimist og ekstremt bevidst om, at hvis jeg VIL noget, så må jeg også GØRE noget. Der kommer ikke andre og gør det for mig. Denne overbevisning overfører jeg gladelig til mine medborgere, medarbejdere, kunder og alle mulige andre, og mange gange viser det sig, at folk lever op til mine forventninger – andre gange gør de ikke. Sådan er livet som bekendt.

 

I relation til svømmehallen så har jeg været overbevist om, at det nok ville lykkes os i Videbæk at indsamle de 3 millioner kr., som Ringkøbing-Skjern kommune har opfordret byen til at skaffe med henblik på at teste byens evne til at stå sammen og udvise ansvarlighed for en for byens borgere og vort lokalområde vigtig ting.

 

I en af mine glade drømme ser jeg svømmehallen som et sted, hvor der er aktiviteter i form af babysvømning, morgensvømning, frisvømning, pensionistsvømning, konkurrencesvømning, vandgymnastik, fredagsdiskotek, udspring, svømme- og udspringsstævner, vandbombelandshold, vandrutsjebane, store badedyr, legende børn, unge og ældre og mange andre sjove ting. Potentialet er enormt, og byen glæder sig over, at det er lykkedes os alle sammen at finde en ting eller en sag, som er i stand til at samle os. Så er det jo lige, at jeg vågner med et smil på læben og med en lyst til at kaste mig over projektet på ny J.

 

Som I ved, er der altid en bagside af medaljen, og den har jeg altså også oplevet! I et af mine mareridt så jeg nemlig, at byen ikke fik samlet mere end 1,5 mio. kr. Jeg hørte også mange af byens borgere løbe rundt og brokke sig over kommunen, over idrætscentrets bestyrelse, over det nye indgangsparti, over styregruppens måde at gribe tingene an på og en hel masse andre – i hvert fald i relation til fremtiden og vore børns dagligdag – ligegyldige ting. Folk var i min drøm sure, og de ville hellere finde på undskyldninger for, hvorfor det ikke var lykkedes byen at stå sammen, end at spørge sig selv om, hvad de konkret selv havde gjort for at få projektet til at lykkes.

 

Årsagen til mit lille læserbrev er derfor den, at jeg gerne her på falderebet vil opfordre alle – både virksomheder og privatpersoner – i byen til at tage endeligt stilling og eventuelt genoverveje eventuelle afslag. Dette er altså et af mine sidste forsøg på at påvirke indsamlingens gang, for helt ærligt, så vil jeg gerne kunne se mig selv i spejlet og sige til mig selv bagefter, at jeg gjorde hvad JEG kunne for at bevare svømmehallen i tiden fremover.

 

Er du en af dem, som allerede har en undskyldning klar? Eller er du en af dem, som fortsat kan GØRE noget? Hvis du svarer ja til det sidste spørgsmål, så GØR noget NU! Husk, at indsamlingen slutter den 15. maj 2009, og at hvis vi vil vinde og vise, at vi kan stå sammen, så bliver vi nødt til at GØRE noget.

 

Ellers glæder jeg mig rigtig meget til, at jeg – uanset det endelige resultat – skal feste igennem til koncerten med Bamses Venner i centret den 16. maj 2009 som en afslutning på dette indsamlingsforløb. Jeg håber også på at møde en masse glade mennesker, som kan fortælle historien om, hvad de konkret har gjort for at gøre indsamlingen til en succes. Og så er det naturligvis, at jeg håber på, at du vil være en af dem J

 

Vil du læse mere om indsamlingen, så tjek www.svømmeglæde.dk.”

 

Jeg har allerede modtaget en tilbagemelding fra en af styregruppens medlemmer, som konstaterer, at der faktisk er mange mennesker, som ikke har råd til at bidrage. Den undskyldning er da totalt reel, og den har jeg respekt for, for den peger jo på en selv i stedet for at give alle andre skylden for, at det ikke lykkes.

 

Vi kan kun være enige om, at der skal være økonomisk råderum i et eller andet omfang, førend man kan bidrage. Vi skal jo alle have smør på brødet.

 

Kærlig hilsen

Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fatal error: Uncaught ValueError: Unknown format specifier "C" in /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/9/c/4/lotte-bliddal.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('