Nyt logo – hjerter og advokatvirksomhedsdrift :-)

Igennem længere tid har jeg haft et ønske om at visualisere vort motto ”Løsninger med fokus på mennesket” på en eller anden måde. Jeg har tænkt i diverse forslag til logoer, og pludselig en dag slog det mig, at vort logo da skulle være et hjerte. Så gik jeg ellers på hjertejagt. Pludselig tog jeg mig i, at jeg så hjerter alle mulige vegne… Dog stødte jeg ikke på noget, som i den første tid ramte mig lige i mellemgulvet, og det er som bekendt den følelse, jeg er ved at blive afhængig af…

En skønne dag kom min kære søster, Helle, hjem fra Filippinerne, og det var i maj måned 2009. Jeg kastede et anerkendende blik op og ned af hende – hun lignede en bodybuilder med muskler over det hele efter at have trænet roning intensivt de sidste 3 måneder, og så var det, at mit blik endte ved verdens sødeste sko med lyserøde hjerter: Ja, så var jeg forelsket – i hjerter 🙂

Jeg forsøgte at sælge Helle ideen om, at drift af advokatvirksomhed og hjerter simpelthen bare passer sammen. Det kan måske være svært for andre at se den umiddelbare sammenhæng; men som I ved, så taler jeg ørerne af folk, når jeg bliver begejstret for noget, og da min søster jo kender mig, så er hun utvivlsomt miljøskadet i forvejen, for hun gik i hvert fald i gang med at tegne hjerter på livet løs til mig. (Eller også anvender hun – klog af skade – blot strategien: ”Lotte får ret, og jeg får fred – lang tid før mine ører falder af…”)

I relation til design af hjerter så er jeg på det punkt altså total heldig med at min søster er kreativ og ret god til at tegne. Hvis det var mig selv, som skulle have lavet dette arbejde, så var det helt sikkert aldrig blevet til noget. Efter at have arbejdet nogle dage på hjerterne, så jeg hendes forslag, og jeg var totalt solgt. Nu drejede det sig blot om at sælge ideen til mine medarbejdere og min kære far…

For at være ærlig så har processen med at få 2 hjerter som vort kommende logo faktisk været lang, underholdende og til tider en smule grænseoverskridende. Min kære far har f.eks. truet med, at hvis vi fik 2 hjerter som logo i firmaet, så ville han gå på pension. Og det ser jeg jo helst ikke. Jeg vil jo nødig skræmme mine medarbejdere væk, for så kommer jeg jo til at stå med det hele alene, og det er slet ikke så sjovt som at være flere om tingene. Mine medarbejdere har også i starten været en smule forbeholdne, og derfor valgte jeg på et tidspunkt at køre solo, for når jeg sætter mig noget i hovedet, så sker det, at jeg kan være ret vedholdende og stædig …

Efterhånden vænnede et par af mine medarbejdere sig til, at logoet skulle være et hjerte eller to, men så opstod drøftelserne omkring valg af farver. En af mine dejlige medarbejdere var af den opfattelse, at hjerterne skulle være blå. Et blåt hjerte? Et hjerte, der er blåt, er i min verden koldt og ikke varmt… Nej, et blåt hjerte rammer mig altså ikke i mellemgulvet, desværre eller heldigvis?

Min umiddelbare mavefornemmelse sagde mig nemlig, at hjerterne selvfølgelig skulle være røde og fulde af kærlighed. Og så var det, at jeg blev ramt i mellemgulvet af frygt: Hvordan vil kunderne og potentielle nye kunder reagere på røde hjerter? Hvad vil mine kollegaer tænke? Tror byens borgere nu, at det rabler totalt for mig? Får andre den opfattelse, at jeg alene er familieretsadvokat? Kan de erhvervsdrivende gennemskue min pointe om, at der også i virksomheder befinder sig mennesker med hjerter? Og min kære fars trussel – mente han det? Jo, jo min frygt har talt til mig – det indrømmer jeg blankt.

Så er det, at jeg bilder mig ind, at jeg tror på, at ”den, der har overvundet sig selv, er større end den, der har overvundet tusindvis af fjender”. Og jeg husker, at når jeg tør trodse min frygt, så føler jeg mig fri. Jeg minder også mig selv om, at jeg skal øve mig på at gå mod strømmen. Samtidigt øver jeg mig også på at lytte til min intuition. Heldigvis har jeg også en mand, som sparker mig et vist sted og siger: Gør det nu!

Hjerterne er nu røde, og jeg prøver med dette indlæg at sætte ord på denne proces.

Eftersom de interne reaktioner på hjerterne har været til at føle på har jeg vurderet, at det vil være smart at sætte nogle ord på, hvorfor det lige er, at jeg er af den opfattelse, at et logo bestående er hjerter er en fantastisk idé i en advokatvirksomhed.

Her er den korte version:

I min verden symboliserer de 2 hjerter ud over omsorg følgende:

•”Løsninger med fokus på mennesket” = vort motto, som jeg synes de 2 hjerter visuelt underbygger og understøtter
•Bag enhver sag er der en kunde med et hjerte og en medarbejder med et hjerte (og arbejder vi sammen, kan der opstå synergi, og vi vil sammen nå det bedste resultat)
•Et dybfølt ønske om at drive min virksomhed og min tilgang til tingene på kærlighed frem for frygt
•Livet og fremdrift
•Mod, selvtillid og ønsket om at skabe merværdi
•Mahatma Gandhis berømte citat: ”Vær selv den forandring, du ønsker at se i verden”
•Elsk det som er

Min kære svigerfar har nu fået til opgave at bestille et flag med vort nye logo, så vi kan få hejst dette op i virksomhedens flagstang. Når jeg så kommer på arbejde hver morgen, vil jeg kaste mit blik på de flotte røde hjerter og mærke glæden boble inde i mig ved tanken om en ny arbejdsdag, hvor jeg vil bestræbe mig på at tilbyde mine kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og andre interessenter ”Løsninger med fokus på mennesket” 🙂

Og her kan hjerterne ses:

Nedenfor ses flaget

5178_95265744825_675349825_1805076_3882424_n

5178_95265754825_675349825_1805077_2880756_n

Og lige ovenover ses selve logoet.

Kærlig hilsen

Lotte

5 thoughts on “Nyt logo – hjerter og advokatvirksomhedsdrift :-)

 1. Kør bare på! Det handler jo om mennesker – selv for en advokat; og hos et menneske er der jo både hjerte og hjerne… Og for mig at se er der meget hjerne bag tankerne. Så derfor: Bare kør på og lav noget andet end alle de andre kedelige advokatlogoer! Held og lykke med logoet!

 2. Enig med Boy – kanon ide og glæder mig til at se flaget uden for virksomheden.

  Har du tænkt dørmåtter og håndtag (har I ikke en af de der firkantede håndtag – hjerterne herpå ville da være genialt!!!

 3. Enig med Boy – kanon ide og glæder mig til at se flaget!

  Har du tænkt indgang til virksomheden:
  – altså dørmåtter og dørhåndtag. Har I ikke et af de der firkantede håndtag, et par hjerter her ville da være genialt…

 4. Kære Ulla

  Tusind tak for dine indspark – gode ideer du kommer med 🙂

  Selvfølgelig må det næste blive indgangspartiet.

  Kærlig hilsen
  Lotte

Comments are closed.