Tag lidt lettere på tingene

Weekenden er snart ovre, og i dag søndag er dag 8 i mit projekt og dermed første dag i min 2. uge. I går lavede jeg ikke noget blogindlæg, men jeg indrømmer, at weekenden er gået med at tænke på, hvad jeg egentlig har gang i. Hvad er det lige, der er planen med dette projekt – ud over at efterprøve millionøsemetoden, som jeg ikke engang kender ordentlig til?

Svaret er egentlig gået hen og blevet til noget i retning af, at jeg vil tage tingene lidt lettere og øve mig på at være åben over for de muligheder, som måtte dukke op. I den første uge brugte jeg vildt mange timer på mit projekt, og som sædvanligt blev jeg totalt begejstret og grebet af den hellige ild, og når det sker, og jeg ikke får nok søvn, så kommer payback-time altid, og så går jeg normalt i gulvet med et brag på et eller andet tidspunkt. Weekenden er derfor også blevet brugt på at sove…

Hvis jeg skal samle op på uge 1, så fik jeg lavet følgende:

* oplæg til en modernisering af min blog
* pressemeddelelse omkring min efteruddannelse som mediator
* tekst til hjemmesiden om mediatoruddannelsen, priser m.m.
* medvirken i indslag på TV Midt Vest om lederes brug af Facebook – her.
* læst bogen “Om at forandre sin tankegang og forvandle verden” af Byron Katie
* inspirationssamtale med kunde, som er i gang med ikke mindre end et 100 dages projekt!!!
* 6 blogindlæg blev udarbejdet som dokumentation af processen

I den kommende uge vil jeg rette fokus mod indretningen af min arbejdsplads og fokusere på at skabe inspirerende rammer – hvad vil for mig være ideelt? Hvordan kan jeg udnytte mine talenter bedst? (Hvis jeg altså lige overhovedet får styr på, hvori mine talenter egentlig består…) Det er et ret grænseoverskridende projekt for mig. Da jeg for 1½ år siden ansatte Berit Holmstrøm, var det meningen, at jeg skulle have en mobil arbejdsplads på kontoret; men det endte hurtigt med, at jeg satte mig med min bærbare computer på kontoret med Berit, og nu har vi allerede siddet der sammen i 1½ år. Det er på tide, at jeg får fingeren ud af gaskanalen og får mig etableret mere varigt et sted og lader Berit få sit eget kontor… Et latterligt projekt for andre, men for mig har dette været totalt uoverkommeligt at tage initiativ til dette; men i denne uge skal det være… (Jeg mærker allerede angstens kolde sved på min pande ved tanken om de handlinger, jeg skal have taget initiativ til…)

Ellers har jeg fundet ud af mere om Millionøsemetoden. I følge de kernesunde millionøser skal man allerførst vælge luksus-livsstil. Dernæst skal man finde en forretning, som kan finansiere livsstilen. Når man har fundet opskriften på sin forretning, så skal man følge opskriften med konkrete handlinger, og så vil alt simpelt hen gå op i en højere enhed! Tankegangen inspirerer mig ikke helt vildt meget, da jeg egentlig i bund og grund er tilfreds med mit liv. Dermed ikke sagt, at jeg er ved at opgive mit projekt, men jeg vil tage lidt lettere på tingene… Millionøse-sætningen: “Spind guld på din passion OG få overskud både i hverdagen og på kontoen” lyder til at være noget lettere sagt end gjort; men en fokus på talenter må vel hænge lidt sammen med passion, så måske er jeg blevet noget klogere på sætningen, inden uge 2 er omme. Jeg har vel lov til at være optimistisk…

Sent i går aftes blev jeg ellers kontaktet over Facebook af en af mine venner fra min tid på jurastudiet i Århus. Han er rigtig god til at leve livet. Han, konen og de 2 børn rejser hvert år væk i 3 måneder og oplever verden. Begge har høje lederstillinger og forstående arbejdsgivere, og min mand og jeg er blevet totalt inspirerede af chatten over Facebook, og det er da fascinerende at høre om andre, som gør tingene på en lidt anden måde. Tænk hvis vi kunne rejse væk 3 x 1 måned hvert år? Eller 3 måneder i sammenhæng hvert år?

Jo, vi har fået noget at tænke på her i familien og mon ikke, der dukker nogle andre sjove fortællinger op fra andre, som kan inspirere os?

Nyt vil følge i morgen.

Kærlig hilsen
Lotte

4 thoughts on “Tag lidt lettere på tingene

 1. Kære Lotte – tak fordi du deler ud af din proces. Det er modigt! Og netop fordi alle reflektionerne er med, er det rigtig rigtig inspirerende for mig at få lov at læse med. Tak!

  Venlig hilsen Tine

 2. Kære Tine

  Selv tak 🙂

  Jeg takker også dig mange gange for din søde hilsen, som gør mig rigtig glad – meningen med projektet er jo blandt andet, at vi skal inspirere hinanden 🙂

  Tænk hvis vi kunne løse alle Udkantsdanmarks problemer ved at opfostre en masse millionøser. Godt for velfærden, godt for vort område og totalt godt for Danmark….

  I relation til din vurdering af, at det her drejer sig om mod, så lad os blot konstatere, at jeg har trådt så mange gange i spinaten, at jeg ikke længere er så bange for at gøre det en gang mere, og hvorfor så ikke delagtiggøre andre i det??

  Vi snakkes ved – ser frem til din melding om, at du er hoppet på dit eget 8 ugers projekt på et tidspunkt 😉

  Kærlig hilsen
  Lotte

 3. Kære Lotte Fedt tv-indslag. Godt gået. Igen. Og godt blogindlæg. Du kører perfekt. Skal hilse fra Pia. Det var en fin dag i Nyborg og vi havde det igen rigtig sjovt sammen. Som Pia sagde: “Allan, jeg elsker dig rent professionelt” 😉 Allan

 4. Kære Allan

  Det er da ikke kun Pia, der elsker dig sådan rent professionelt – det gør jeg da også 🙂 Også som menneske – og ikke kun professionelt, men naturligvis ikke på helt samme måde, som jeg elsker min mand 😉

  Tak for din hilsen – elsker positive mennesker i det hele taget.

  Kærlig hilsen
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait