Nytårsforsætter – det sjoveste i Universet (klumme)

Jeg elsker nytårsforsætter. Hvert år kaster jeg mig over et nyt. Det nytårsforsæt, der har holdt længst var min beslutning den 31.12.2015 om, at jeg ville gå 10.000 skridt hver dag. Det første år holdt jeg det og fik faktisk gået hver eneste dag mindst de 10.000 skridt. Her 5 år efter går jeg i hverdagene mindst 10.000 skridt. Mine gåture vil jeg aldrig komme til at slippe. De er blevet en god vane.

Nu til dette års nytårsforsæt. Det er jo det vigtigste i verden. Sådan er det altid, når jeg får en ny idé. Intet er mere spændende end lige den idé, der til enhver tid optager mig.

Dette år har jeg besluttet mig for to nytårsforsætter. Det ene er, at jeg vil læse eller høre en bog om ugen. Altså har jeg sat mig et mål om at høre/læse 52 bøger i 2021. Det bliver ikke det store problem. Når jeg går mine 10.000 skridt hver dag, har jeg mine hørebøffer på og hører de skønneste bøger, mens jeg tramper derudad. Hørebøfferne kan også bruges, når jeg strikker. Jeg er optimist og tror på, at jeg nok skal nå det mål.

Det andet nytårsforsæt går ud på, at jeg vil være mere smidig. Min krop opleves mere stiv med alderen, og det vil jeg nu gøre op med. Jeg har derfor downloadet en yoga-app og købt et årsabonnement. Hver dag laver jeg yoga-øvelser i 25 minutter og hygger mig med min app. I mandags lavede jeg en opdatering på Facebook, hvor jeg fortalte om mine to nytårsforsætter. Det resulterede i reaktioner fra folk, og fra en Facebook-ven fik jeg et spørgsmål, som handlede om, hvorvidt jeg kendte til Wim Hof-metoden. Det gjorde jeg ikke, men det gør jeg nu. Han er for vildt. Han går også under navnet ”The Iceman”.

Jeg google Wim Hof metoden og fandt en video på Youtube, hvor han viser, hvordan man skal lave vejrtrækningsøvelser afbrudt af perioder, hvor man skal holde vejret. Jeg har trænet 4 gange, og det er i dag (torsdag) lykkedes mig at holde vejret i hele 3 minutter og 10 sekunder. Det er så spændende. Ud over vejrtrækningsøvelser skal kroppen udsættes for kulde. Det kan man gøre ved at afslutte det varme brusebad om morgenen med et koldt gys. Målet er 2 minutter. Den udfordring er jeg også hoppet ud i. Sidste del af Wim Hof metoden handler om styrke. Der er forskellige øvelser, og de fleste tager udgangspunkt i yoga.

Med andre ord er jeg gået all in. Det her år bliver så interessant. Jeg er netop nu ved at høre bogen ”Wim Hof Metoden – Aktiver dit potentiale og sæt dig ud over dine begrænsninger”. Påstanden er, at de tre dele, som Wim Hof metoden består af, resulterer i følgende fordele:

  1. Bedre velvære
  2. Mindre stress
  3. Bedre koncentration
  4. Bedre fysisk præstation efter vejrtrækning
  5. Bedre søvn

Helt alvorligt – hvem vil ikke gerne opnå bare et par af de nævnte fordele? Allerede nu er det lykkedes mig at sove hele natten 2 nætter i streg efter de første to gange vejrtrækningsøvelser.  Hvilken præstation. Livet er fantastisk. Corona eller ej.

Bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern lørdag den 16. januar 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait