Årets begivenhed (klumme)

Jeg er i gang med mit 3. år som strikker, og i den forbindelse har jeg erfaret, at der er ved at opstå en tradition, som intet mindre er blevet årets begivenhed i mit strikkeliv: Stephen Wests årlige ”vi-strikker-sammen-et-hemmeligt-sjal-som-kun-Mr.-West-himself-ved-hvordan-kommer-til-at-se-ud”.  

Hypen starter i august måned, hvor en hard core Stephen West fan, Helle Christiansen, opretter årets Facebook-gruppe til formålet ”SHAWLOGRAPHY MKAL 2021”, til hvilken alle vi afhængige hurtigt optages i og straks påbegynder gætterier om årets sjal. Hvilke strikketeknikker skal tages i anvendelse, og hvilke farver bør vi vælge. Folk analyserer på baggrund af alle slags informationer fra Stephen West. Er der hemmelige hints, tips, afsløringer eller andre subtile budskaber om, hvad vi skal strikke? F.eks. introduceres vi for en video, hvor den meget feminine Mr. West danser en mærkelig erotisk dans med sine venner og sit garn (ja, det passer…) og fortæller noget om, at vi alle sammen skal vælge 5 forskellige farver garn á 100 gram. Der tolkes på hans dans, hans påklædning, hans makeup og på alt hvad han siger og gør.

Herefter er vi mange tusinder, der den 1. september køber opskriften til det hemmelige sjal. Sidste år havde 6.400 strikkere inklusiv mig købt deres opskrift via et strikke-forum kaldet ”Ravelry”. Opskriften kan købes ad andre kanaler, så vi er mange deltagere fra hele verden. Opskriften koster 58 kr. Vi får tilsendt en pdf-fil med informationer om, hvilket garn, vi kan strikke i, og hvordan farvekombinationerne kan se ud, og vi får at vide, at vi skal strikke sjalet på pind 3,5 i år. Hele september måned bruges så mere eller mindre på at vælge garn og finde frem til de 5 farver, som vi hver især vil strikke sjalet i. De seneste år er alt garn blevet udsolgt på 10 minutter i Stephen Wests garnforretning i Amsterdam. Det er vildt. Heldigvis finder der så mange dygtige mennesker, som farver deres garn, og jeg har fundet min egen garnpusher i form af Fru Jensens Unikum her i Videbæk. Hvor heldig har man lov til at være? Og indrømmet: jeg bruger også min tid på at følge med i alle rygterne og gætterierne om, hvordan sjalet kommer til at se ud og hvilke strikketeknikker, vi kommer til at bruge. Lidt nørdet bliver man vel hen ad vejen.

Fredag den 8. oktober 2021 bliver den helt store dag, for i løbet af denne dag, kommer første del af strikkeopskriften på en mail til os alle. I facebookgruppen er der en, der kommer til at skrive, at nu har hun (eller han!) modtaget første del af opskriften, hvorefter der hersker vild jubel et kort øjeblik. Derefter kaster strikkerne sig frådende over første del, og så er der ofte tavshed i gruppen i lidt over et døgn, indtil den første hurtigstrikker råber ”FÆÆÆÆÆÆRDIIIIIG”. Vi, der strikker langsomt, kæmper ufortrødent videre, men kan nu få en idé om, hvordan det, vi strikker, skal se ud, eftersom vedkommende naturligvis dokumenterer sit veludførte arbejde i form af billeder til inspiration og hjælp for alle os andre.

Fredagen efter får vi del 2 af opskriften, og sådan fortsætter det 4 fredage i alt. Sidste del kommer fredag den 29. oktober 2021. I løbet af november og december måned afsløres via Facebook og Instagram tusindvis af færdige fantastiske sjaler med hvert deres specielle udtryk grundet vidt forskellige valg af garntyper og garnfarver. Det er smukt.

Jeg strikkede med i 2019, 2020 og nu igen i år 2021. Det er en fest. Jeg startede med at strikke i maj 2019 og allerede i oktober måned strikkede jeg med på min første MKAL, som i øvrigt står for Mystery Knit A Long. Der er rigtig megen hjælp at hente. Opskriften er udførlig, Stephen West hjælper med en video til hver del af den hemmelige opskrift på Youtube, hvor han viser de strikketeknikker, der skal anvendes i den pågældende opskrift, og så er den danske facebookgruppe en fantastisk støtte. Gruppedeltagerne er så venlige, kærlige og ærlige, og det er som bekendt et særsyn i disse tider, hvor de sure og kritiske fylder alt for meget overalt på de sociale medier. Så vær ikke bange for, at opskriften er på engelsk. Det siger min mor selv – hun strikkede med sidste år, og hun hopper også med i år.

Ses vi mon? Du kommer ikke til at fortryde det 😊   

Links:

Mærkelig dans: https://youtu.be/ozv10yA12Zw
Valg af farver: https://youtu.be/wNnBRQbZ1y4
Køb af opskriften: Ravelry: Shawlography: Westknits MKAL 2021 mønster af Stephen West
Facebook-gruppen i Danmark: SHAWLOGRAPHY MKal 2021 Westknits Dansk Spoilergruppe | Facebook

Klumme bragt i Dagladet Ringkøbing-Skjern lørdag den 11. september 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait