Aftale: Ingen brok i en uge!!!!

Dag 30 i mit eksperiment er snart gået, og siden min krise onsdag i sidste uge er det faktisk gået fremad igen. I går gik jeg ind i 2. halvdel af eksperimentet. Jeg er med andre ord gået ind i 5. uge, og som bekendt består dette eksperiment af 8 uger.

Årsagen til min optur og fremskridt er helt sikkert den, at jeg begyndte at læse i Millionøsemetoden, som jeg købte i sidste uge. De første par dage, efter jeg modtog bogen, var jeg i krise, og jeg kunne simpelt hen ikke tage mig sammen til at komme i gang. Jeg ville hellere have ondt af mig selv og hygge mig med min forvirring, mine dårligdomme og min selvmedlidenhed. Totalt hyggeligt 😉

Efter en opfordring fra min nye blog-veninde, Mie, begyndte jeg at læse i bogen og glæde mig over, at jeg trods alt GØR noget (også selv om jeg er små-depressiv)… Den pågældende bog er altså både inspirerende og tankevækkende. Der er altså tale om en total sympatisk bog, og forfatterne er befriende ærlige og modige omkring deres tanker og lyst til at gøre en forskel. Det overrasker mig slet ikke, at pigerne har været så forbavsende rolige og gode til at takle den mediestorm, som de alt andet lige løb ind i efter offentliggørelsen af deres vidoe på Youtube.

I weekenden fik jeg læst til side 178, og i bogen faldt jeg over en udtalelse af den for mig totalt ukendte style-coach Tini Owild, som gjorde mig nysgerrig, og så fik jeg ellers bestilt bogen “Style Coaching – 6 trin til din personlige stil”. Denne bog har jeg hentet på biblioteket efter arbejde i dag, og jeg har netop læst bogen færdig (der er tale om en meget letlæselig bog). Også på dette punkt har jeg noget at arbejde med, for hold da op, hvor har jeg ikke interesseret mig særlig meget for tøj, makeup, hårfrisurer, sko og sådanne ting. Jeg har på opfordring fra bogen tjekket mit garderobeskab, og nærmest 90 % af alt mit tøj består af sorte og brune farver. Endnu et sted at arbejde videre fra. Noget må der da ske i den del af mit liv tillige.

Kort og godt har jeg truffet en beslutning om, at jeg skal klippes, have nye sko og se, om jeg ikke kan finde et smart sæt tøj i en farve, som ikke er sort eller mørkebrun…. Uha – det er igen en grænseoverskridende oplevelse jeg kommer til at opsøge i den nærmeste tid. Jeg får nærmest klaustrofobi, når jeg nærmer mig en forretning, men nu har jeg besluttet mig for at kontakte en frisør i morgen og få en tid i weekenden, hvis det kan lade sig gøre.

I går aftes lavede jeg ellers en god aftale med min kære mand: I en uge må vi ikke brokke os. Hvis vi tager os selv eller hinanden i at brokke sig, så starter ugen forfra!! Definitionen på brok er for vores vedkommende, at vi offergør os selv. Øvelsen skal gøre os bevidste om, at hvis der er noget, vi ikke er helt tilfredse med, så MÅ, SKAL og VIL vi tage ansvar og gøre noget ved det. Alternatativt vil vi acceptere tingenes tilstand og holde op med at brokke os. Totalt interessant. Vi har begge overlevet dag 1, og vi oplever begge, at der følger styrke med ved at tage denne beslutning. Humøret har været højt, og jeg ser nu totalt frem til, hvad jeg ellers finder på i denne uge 🙂

På kontoret har vi også haft besøg af den virksomhed, som skal lave mit nye kontor. Der er blevet taget mål til mit nye kontor, og i dag drøftede far og jeg tegningerne. Primo september skal arrangementet gerne stå klar, og så vil jeg være parat til at indvie mit nye kontor. Jeg har også fået en ny stationær arbejdscomputer, så jeg føler mig virkelig i stand til at tage beslutninger for tiden… (eller rettere erfarer jeg lige nu, at de beslutninger, som jeg i løbet af denne periode rent faktisk har taget, nu også manifesterer sig i virkeligheden omkring mig).

Med håb om at der også sker spændende ting og sager i dit liv, ser jeg frem til at fortælle mere i morgen.

Kærlig hilsen
Lotte

5 thoughts on “Aftale: Ingen brok i en uge!!!!

 1. Kære Lotte

  Nu har jeg jo bare set dig på tv, og har tænkt, at du ser fantastisk ud. Jeg lægger ellers sjældent mærke til folks ydre, hvorimod jeg altid lægger mærke til, hvad de siger.

  Hvad er det, der gør, at du får lyst til at kaste dig over shopping og frisørbesøg? Jeg spørger af ægte interesse! Hvordan tænker du om det? Hvilken forskel kan det gøre for dig? Hvad betyder det i millionøsesammenhængen?

  Venlig hilsen Tine

 2. Velkommen tilbage til dalen, Lotte
  Jeg kan nærmest mærke din nye energi helt her over………., og jeg smiler fordi jeg kan genkende noget af mig selv i din proces. Blandt andet har jeg “slugt” Christina Wedels bog “hvad klæder mig”, som jeg tænker er i samme stil med den bog som du har læst.
  Jeg glæder mig til at læse dit svar til Tines gode spørgsmål, og se om jeg også kan genkende mig selv der………..
  Har du været i fjernsynet, hvor viiiiiiiiiildt. Nu kan jeg ikke lige tage de kanaler, så kan du ikke sætte et billede ind på din side med dit nye hår og stil, så jeg kan se hvor fin du er?
  Forøvrigt har jeg modtaget mail fra millionøsedamerne i dag. De tilbyder blandt andet online kurser billigt.
  På et tidspunkt havde du et link til millonøsekonceptet. Jeg kan desværre ikke downloade det fra dit link, har du mon mulighed for at sende det til mig i en fil??? Det lyder til at være interessant læsning.
  Forøvrigt spændende eksperiment du og din mand har gang i!
  Glæder mig til at læse nyt, kh Mie

 3. Kære Tine og Mie

  Tak for jeres søde hilsner 🙂

  Til det letteste først – Mie, jeg har sendt dig millionøseøvelserne til din mailadresse som en pdf-fil. Den bør du kunne åbne.

  Tine: Allerførst tusind tak for din rose, som gør mig rigtig glad. Så til dine spørgsmål:

  1. “Hvad er det, der gør, at du får lyst til at kaste dig over shopping og frisørbesøg?” Tjaaa, nu læste jeg jo Tini Owilds bog, og en af opgaverne var at kigge i sit skab, og det gjorde jeg. Faktisk synes jeg ikke, at det er så slemt. Jeg har meget tøj, som jeg rent faktisk anvender, og jeg synes ikke, at jeg går rundt og siger “aaarggghhhh – jeg har ikke noget at tage på”. Derudover konstaterede jeg dog, at det meste af mit tøj er sort og brunt og ikke særligt modigt. Snarere kedeligt, og et eller andet sted tænker jeg, at jeg også på den front har lyst til at udfordre mig selv og bringe mig ud af min tryghedszone. Prøve noget andet. Mærke at jeg flytter mig og lever… Tini Owilds påstand er, at vi også på stilfronten har det bedst med det, som vi kender, og at vi for det meste finder på 1.000 undskyldninger for ikke at skifte stil. Det er den påstand, jeg har lyst til at efterprøve… (Når jeg nu har gang i et 8-ugers-eksperiment, så bliver jeg jo også nødt til at finde på aktiviteter at udføre ;-)) I relation til frisuren så er det bare et must – jeg er ikke blevet klippet i 8 måneder, og mit hår spalter, og jeg bliver simpelt hen nødt til at sætte håret op konstant. Overvejede at klippe mig skaldet, hvis vi vandt Advokaternes Innovationspris 2010. Det gjorde vi ikke, så hvis jeg skal klippes skaldet, så skal jeg have en pisse god historie, før jeg gør det. Med andre ord ender det nok med, at jeg får klippet spidserne, og så sætter jeg håret op, som jeg plejer 😉 (…Og Tini Owild får ret i, at vi mennesker i bund og grund ikke er til forandring overhovedet…)

  2. “Hvilken forskel kan det gøre for dig? ” Jeg håber på, at jeg gør mig nye erfaringer, og at jeg bliver mere bevidst om symbolet i disse handlinger. For mig er sådanne handlinger nemlig grænseoverskridende (jeg bryder mig – måske overraskende for mine kønsfæller – ikke om at shoppe eller gå til frisør). Jeg forventer ikke, at jeg ændrer mig radikalt, men jeg vil dog være bevidst om, at der godt må være en forskel (fremover drømmer jeg om at have et bare lidt mere farverigt klædeskab) i forhold til i dag.

  3. “Hvad betyder det i millionøsesammenhængen?” At jeg gør noget – at jeg tør øve mig på at rykke ud af min komfortzone – at jeg udfordrer mig selv – at jeg er åben over for nye ting OG vigtigst af alt: Jeg har det sjovt og tør fortælle en historie om udvikling 🙂

  Konklusion: Jeg leder efter opgaver, som bringer mig ud af min komfortzone, og det er helt sikkert, at denne opgave opfylder dette formål.

  P.S. Kan en af jer anbefale en spændende frisør – må jo hellere prøve noget helt totalt nyt.

  P.P.S. Hvis du, Mie, vil se et afsnit af Hånden på Hjertet, så kan du se et afsnit her: http://www.tv2regionerne.dk/?id=558587&r=6

  Og omtale af programmet her: http://www.tvmidtvest.dk/node/6990

  Kærlige hilsner
  fra Lotte

 4. Kære Mie

  Nu har jeg overstået “projekt ny stil” og købt en grøn kjole, og jeg er blevet klippet. Resultatet kan vel diskuteres, for da jeg den anden aften så Hånden på Hjertet siger min kære mor: “Nej, hvor sidder dit hår forfærdeligt…” Min kære far supplerer – formentlig i bedste mening: “Du ligner en, der står op og sover…”

  Heldigvis har jeg en mand, som synes, at jeg er dejlig uanset hvad 🙂 ))))) Og det hjælper jo, når der ikke er noget at gøre, eftersom optagelserne har fundet sted og naturligvis ikke kan laves om….

  Indslaget kan ses her: http://www.tv2regionerne.dk/?id=564183&r=6

  Kærlig hilsen
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait