Reflektioner omkring stil og forandringer

Min projekttime på dag 31 har jeg brugt på at gøre mig nogle refleksioner omkring min beslutning om at ændre lidt på min personlige stil efter at have læst Tini Owilds bog.

Fra Tine modtog jeg en række spørgsmål, som jeg har forsøgt at besvare, og dette vil jeg så dele med dig:

1. “Hvad er det, der gør, at du får lyst til at kaste dig over shopping og frisørbesøg?”
Tjaaa, nu læste jeg jo Tini Owilds bog, og en af opgaverne var at kigge i sit skab, og det gjorde jeg. Faktisk synes jeg ikke, at det er så slemt. Jeg har meget tøj, som jeg rent faktisk anvender, og jeg synes ikke, at jeg går rundt og siger “aaarggghhhh – jeg har ikke noget at tage på”. Derudover konstaterede jeg, at det meste af mit tøj er sort og brunt og ikke særligt modigt. Snarere kedeligt, og et eller andet sted tænker jeg, at jeg også på den front har lyst til at udfordre mig selv og bringe mig ud af min tryghedszone. Prøve noget andet. Mærke at jeg flytter mig og lever… Tini Owilds påstand er, at vi også på stilfronten har det bedst med det, som vi kender, og at vi for det meste finder på 1.000 undskyldninger for ikke at skifte stil. Det er den påstand, jeg har lyst til at efterprøve… (Når jeg nu har gang i et 8-ugers-eksperiment, så bliver jeg jo også nødt til at finde på aktiviteter at udføre ;-)) I relation til frisuren så er det bare et must – jeg er ikke blevet klippet i 8 måneder, og mit hår spalter, og jeg bliver simpelt hen nødt til at sætte håret op konstant. Overvejede at klippe mig skaldet, hvis vi vandt Advokaternes Innovationspris 2010. Det gjorde vi ikke, så hvis jeg skal klippes skaldet, så skal jeg have en pisse god historie, før jeg gør det. Med andre ord ender det nok med, at jeg får klippet spidserne, og så sætter jeg håret op, som jeg plejer 😉 (Og Tini Owild får ret i, at vi mennesker i bund og grund ikke er til forandring overhovedet…)

2. “Hvilken forskel kan det gøre for dig? ”
Jeg håber på, at jeg gør mig nye erfaringer, og at jeg bliver mere bevidst om symbolet i disse handlinger. For mig er sådanne handlinger nemlig grænseoverskridende (jeg bryder mig ikke om at shoppe eller gå til frisør). Jeg forventer ikke, at jeg ændrer mig radikalt, men jeg vil også være bevidst om, at der godt må være en forskel (fremover drømmer jeg om at have et bare lidt mere farverigt klædeskab) i forhold til i dag.

3. “Hvad betyder det i millionøsesammenhængen?”
At jeg gør noget – at jeg tør øve mig på at rykke ud af min komfortzone – at jeg udfordrer mig selv – at jeg er åben over for nye ting OG vigtigst af alt: Jeg har det sjovt og tør fortælle en historie om udvikling 🙂

P.S. Projekt 0 fjernsyn og ingen brok kører fortsat fint derudad – livet er fantastisk!

Kærlig hilsen
Lotte

4 thoughts on “Reflektioner omkring stil og forandringer

 1. Kære Lotte

  Hvor er det fascinerende! Du svarer konkret på mine spørgsmål og kun på dem 🙂 Da jeg skrev dem, forestillede jeg mig, at garderobeøvelsen ville have noget med forfængelighed at gøre, eller måske om omgivelsernes reaktioner – men nej – udelukkende en øvelse, der handler om mod og vaner. Respekt!

  kh Tine (for hvem det ikke tog lang tid at føle komfort i de nye røde sko, selv om det føltes vældig modigt at købe dem. Billede findes på fb)

 2. Tak for din hilsen 🙂

  Jeg har tjekket dine lækre sko og bliver jo helt vild inspireret i relation til farvevalg og begynder (næsten) ligefrem at se frem til weekendens eksperiment…. Finder jeg mon et par sko og kommer jeg hjem med en ny frisure?

  Kh
  Lotte

 3. Kære begge

  Nu har jeg overstået projekt ny stil og købt en grøn kjole, og jeg er blevet klippet. Resultatet kan vel diskuteres, for da jeg den anden aften så Hånden på Hjertet siger min kære mor: “Nej, hvor sidder dit hår forfærdeligt…” Min kære far supplerer – formentlig i bedste mening: “Du ligner en, der står op og sover…”

  Heldigvis har jeg en mand, som synes, at jeg er dejlig uanset hvad :-)))))) Og det hjælper jo, når der ikke er noget at gøre, eftersom optagelserne har fundet sted og naturligvis ikke kan laves om….

  Indslaget kan ses her: http://www.tv2regionerne.dk/?id=564183&r=6

  Kærlig hilsen
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait